karinochwilma

Direktlänk till inlägg 20 januari 2012

Veckans träningar

Av karin - 20 januari 2012 14:48

Isiga appellplander ställer ju till det lite, även om jag har broddar på skorna så är jag ju rädd att hundarna ska sträcka sig när det halkar runt, så det får bli lite lugnare träning. Vi har lyckats få till lite ridhusträningar och det är ju så mycket skönare, även om vi får ganska mycket störning i form av hästskit och dofter.


WILMA LYDNADSTRÄNING

Med Wilma så har jag kört lite tvåans moment, men eftersom hon kan dem bra så har jag börjat att lägga in lite treans moment också. Hopp apport och igår provade jag inkallning med ställande och läggande. Hopp apporten har jag fått visa några gånger på återgången, att hon ska hoppa över hindret. Men efter att ha visat henne två gånger så fixar hon det också. Inkallning med ställande och läggande, körde jag några läggande framifrån först och körde hela momentet sen. Hon fixade det direkt. Det var jag mycket förvånad över. Givetvis är det en massa detaljer som behövs fixas, men det är lite kul att den vimsiga lilla loppan fattar vad matte menar  


MISO LYDNADSTRÄNING

Jag satsar ju på att tävla ettan med Miso i februari. Just nu känns det inte som om det kommer att bli så. Ettan är ju löjligt enkel och kort när man har tränat in tvåans och nu nosat på treans moment. Men den känns inte så lätt. Miso kan mycket, men när jag har lärt in en sak så får jag ett annat problem istället.


Platsliggning - jag har ju hållt på och harvat med hakan-i-backen. Ett tag var jag nära att ge upp, hon verkade inte greppa det alls. Nu kan jag konstatera att hon visst har greppat det. Nu är det det ENDA hon gör.   Så fort jag ställer upp mig med henne i fotpostition så lägger hon sig med hakan i backen. Men det är ju kul att hon faktist har förstått. Idag på platsliggningenkunde hon ligga i över en minut när jag stod 6-7 meter ifrån henne och när jag fyade henne lade hon ner hakan igen.


Läggande - Miso tar egna initiativ. Har jag kört läggande en gång, så lägger hon sig på eget bevåg nästa gång. Jag har felat henne och gjort om och ofta gör jag bara ett läggande och kör fritt följ efteråt istället.


FF (linjeföring) - Vi gör framsteg, men små såna. Jag växlar med att bara ta ett steg åt gången, gå "slalom" och raksträckor. Även här kan Miso få för sig att köra ett läggande. Man får det man ber om!!!


Det vi ska träna nästa vecka är fortsatt fritt följ, med lite längre sträckor samt ingångar.


VILTTRÄNING

Igår körde vi lite viltträning. Vi började med dummys. Lade ut ett närsök och kastade markeringar, de fick ta närsöket först och markeringen sen. Miso hade bra fart både på närsöket och markeringen. På närsöket blåste jag stoppsignal som hon inte lyssnade på. Jag gick då fram och satte ner henne, backade, blåste stoppsignal och sen närsökssignal med handtecken.


Sen gjorde vi samma sak med vilt. På närsöket lade vi en kanin och på markeringen kastades en kråka. Miso tog min stoppsignal på närsöket och plockade utan problem upp kaninen (ja hon var ju tvungen att paketera först såklart  .

När sen skulle skicka henne på kråkan så sprang hon ut på markeringen, men bestämde sig sen för att det inte var värt det för en kråka när hon nyss hade tagit en kanin. Hon kom strosande tillbaka, som för att kolla upp kaninen.


Efter lite lattjande med kråkan så tog hon den i alla fall fler gånger och kom till mig. Jag fick ingenting i handen, men brydde mig inte om det i detta läget.


När alla var klara så körde jag och Helena en runda till. Efter att ha tagit kråkan igen så fick hon ta trut. Men det hade hon ingen lust med alls. Helena tog Lystra i koppel och gick närmre och då tyckte Miso att det visst var lite värt i alla fall att plocka upp truten. Sen gjorde hon det flera gånger. Jag bad Helena kasta truten lite krångligt, och då hamnade den i ett träd. Perfekt, för då fick Miso hoppa lite för att komma åt den, och dra ner den.


Jag kan konstatera att jag har tränat lite för mycket på tomten här hemma. Vi behöver flytta ut träning mer på olika platser och med olika hundar. Hemma har hon tagit fåglarna mycket bättre. Det är iofs vitfågel som hela tiden varit det största problemet och några såna har jag inte haft att träna med.


 
 
Linn

Linn

20 januari 2012 17:19

Alltid är det nåt! Bara traggla vidare :)

http://hundlycka.blogspot.com

 
Helena, mamma & syrran

Helena, mamma & syrran

21 januari 2012 11:30

Klart att ni blir klara till ettan till den 18 februari!! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

21 januari 2012 16:18

Vad go du är som uppdaterar när jag ber dig :) Miso behöver nog mycket viltvana och träna med olika sorters vilt så hon förstår att hon inte kan ranga.. Smart att göra det kruxigare med kasten och utmana henne, det brukar stimulera fint!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards