karinochwilma

Direktlänk till inlägg 22 april 2011

Härliga vår!

Av karin - 22 april 2011 21:03

I torsdags var vi på jaktkurs igen. Vilken skillnad från första kurstillfället när vi höll på att blåsa bort och frös häcken av oss. Nu har äntligen våren kommit på riktigt.


Denna gång stod sök på schemat. Vi fick börja med varsit stort sök, där de som ville fick låta hundarna titta på när dummisarna lades ut. Eftersom Miso behöver lite mer dragning just nu så lät jag henne se på. Första dummyn hade hon bra fart ut och kom direkt in. Nästa sprang hon för långt ut, utanför sökområdet. Hon ville inte lyssna på inkallningssignalen och jag blev beordrad att gå ut och hämta henne. Men då kom hon tillbaka inom området och hittade till sist en dummy som hon kom in med. Den sista som jag lät henne ta, släppte hon då jag nejade henne för att hon letade vidare fast hon hade en i munnen.


TANKE: Vi måste träna på inkallningssignal, under störning och med bra belöning.


Nästa övning var närsök, där vi hade gömt dummysarna åt varandra. Även denna gång fick Miso titta på. Här hade Miso bra intensitet och var taggad att springa ut och hämtade alla tre utlagda. Belöningen för henne var att få springa ut och hämta en till och det fungerade.


TANKE: Miso blir taggad av att det är lite svårt. Hon har tendens att vilja byta och blir lite segare när jag nejar henne. Avlämningarna måste bli bättre och jag ska prova med att lägga ut en avståndsbelöning som hon får hämta eftersom hon verkade ta det som en bra belöning att få jobba mer.


VILTSPÅR

I morse fick Miso ta ett viltspår som legat 24 timmar. Spåret var ca 200 meter långt, med återgång och bloduppehåll. Terrängen var mestadels ganska öppen skog, även lite snåriga partier och förbi sumpig mark bredvid stora vattenpölar. Vi hade tur som tog spåret på morgonen, för strax efter att vi var klara så började det regna.


Spårstarten.


Jag tyckte hon löste uppgiften bra. På ett ställe var vi tvugna att gå tillbaka till där jag visste att hon hade spåret. Jag hade satt mossa i träden istället för snitslar, lite svårare att se på avstånd.


 


Jag var säker på att återgången var vid ett visst träd och försökte att få Miso att plocka upp spåret där, men hon envisades med att fortsätta dra framåt. När jag höll emot och hejdade henne så snurrade hon runt lite. Jag blev osäker och lät henne fortsätta framåt, mycket riktigt så var spåret där .


Återgången fixade hon också, sen blev det lite svårt igen med bloduppehåll, men vi redde ut även detta och sen var det inget problem att hitta klöven.

VAD HAR JAG LÄRT MIG AV DETTA? Lita på hunden!


Duktiga fisen!

Jakt · Spår
 
 
Helena

Helena

22 april 2011 23:33

Duktiga Fisen som stod på sig när matte höll emot!! Imorgon ska Vilja och Lystra få ta varsitt spår med återgång, vinklar och en bloduppehåll på flera ställen. Ska bli spännande att se hur det går för Lystra, vi får väl börja tidigt på morgonen så vi hinner på middag till syrran till kl fem ;)

http://holmstorp.bloggagratis,se

 
annika

annika

23 april 2011 12:00

ååå duktiga miso! vi har oxå börjat spåra på riktigt fast personspår, ska försöka oss på appellen i aug.. ses på mh i maj?!?
Kram

http://annikasvovvar.se

 
Annica

Annica

23 april 2011 12:15

Du kanske skulle gör likadant vid vanliga sök, alltså göra lite svårare o gräva ner?? Bra med spåret!!

http://www.ryegates.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

23 april 2011 13:22

Så kul att Miso blev taggad... låter som en bra idé att göra det svårt för henne.

Ha ha, hur många gånger han man inte trott att hunden går fel... jag litar nu på Beck och det har ju gått bra so far. HEJA MISO fortsätt visa matte vem som vet bäst!!

Kramizar

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Skapa flashcards