karinochwilma

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2009

Peter ro fortare, ro fortare!!!

Av karin - 17 augusti 2009 20:22

Helena och jag skulle nu ikväll ta ut ekan och låta hundarna simma efter. Men först skulle vi göra ett sök på vattnet. Hundarna låg i bilen medans vi rodde ut och slängde ut dummiesar. Det var lugnt på Baggen men dummiesarna drev ändå bort ganska fort.


Wilma var helt speedad för hon visste att det var bada på gång och det är dessutom där vi brukar lattja på morgonen. Vilja fick börja medans Wilma tjöt av upphetsning. Vilja simmade rakt ut - rakt ut till en FLYTBOJ som ligger där på en bojsten. Den är långsmal och blå. Ni fattar vad Vilja tänkte... "Den ska vi ha! den störrrrsta, fiiiinaste dummien av dem alla!"


Det spelade ingen roll att Helena stod inne vid land och visslade, Vilja hade bestämt sig. Hon tog bojen och började simma men kom ingenstans. Eftersom hon gör skäl för sitt namn så fortsatte hon att simma och simma. Peter var med och till sist hoppade han i ekan och började ro ut. Vid det laget hade Vilja börja att simma runt runt med bojen och vi visste inte om hon började snurra in sig och Helena började att få lite panik. Men Peter kom fram och tog bojen ifrån henne och nejade. Tampen hade börjat att snurra upp runt bojen så Vilja satt inte fast i alla fall. Hon ville bara inte ge sig.


Wilma var i upplösningstillstånd. Hon har ju inte riktigt fattat det där med sök, i alla fall inte på vatten. Hon började leta invid land. Dummiesarna hade vid det här laget flutit väldigt långt bort. Vi fick flytta oss längre bort efter stranden. Till sist fattade Wilma i alla fall vad det handlade om och simmade ut säkert mer än 30 meter och hämtade en dummie. Jag skickade henne 3 gånger. De två sista försökte hon att få med sig flera dummiesar på en gång.


Jag förstår inte varför det ska bli såna kaosträningar när vi är igång! Vi var i alla fall överens jag och Helena att upplägget måste bli betydligt annorlunda nästa gång :-) Jag tror att Wilma bara ska få passitivitetsträna medans Vilja jobbar under mer ordnade former.


LYDNADSTRÄNING

I morse körde jag en 15-minuters träning. Jag körde då inkallning med ställande, rutan och apporteringen. Jag är nöjd över att ha tagit beslutet att strunta i ettan. Wilma har det i sig, men nu orkar vi inte harva det längre. Det är mycket roligare att få köra 2:ans moment.


Wilma har börjat fatta inkallning med ställande. Jag måste fortfarande ha targeten. Jag körde först några korta ställande framför mig sen gjorde jag en inkallning med stå med targeten ca 15-20 meter från Wilma men bara 6-7 meter från mig. Sen en rak inkallning. Jag gjorde om likadant denna gång med targeten 15-20 meter från Wilma och 10-15 meter från mig, följt av en rak inkallning. Hon hade god fart hela tiden och stannade med ca 2 galoppsprång.


Rutan stod jag först nära med target och körde några skick. Sen tog jag bort targeten och ökade avståndet för varje skick. Det gick jättebra.


Apporteringen gick också jättebra. Hon hade full fart ut, greppade bra och kom in och gjorde fina ingångar. Jättekul!

 
 
Helena

Helena

17 augusti 2009 21:38

Gud va gullig du är att vi får låna båten! Det gör vi gärna :) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Agneta

Agneta

17 augusti 2009 21:39

Usch, jag hade nog blivit livrädd jag med!!!! Tur att det gick bra i alla fall!! Nu har jag fått hem finbilen!!! Hoppas den är lika fin som den ser ut!

Det kan bli så där, även om man tycker att man har tänkt på alla situationer som kan uppstå men de överraskar en i alla fall he hee, de är ju så kreativa!!!!!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
lotta  med Juni ,C0la

lotta med Juni ,C0la

17 augusti 2009 21:57

tur att det gick bra iallafall..hihi, såklart att hon ville ha den största fiinaste:)ja..hoppas det fins friggebod, annars får jag väl köpa en liten söt en åt "la stockholmsfamilia;))
vad kul att det känns rätt med beslutet..det ger nog ny energi:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

18 augusti 2009 00:30

Kul med lite nya moment, men om du ändrar dig i sista sekund så kan jag berätta att det är 15 anmälda (jag har öppnat brevet nu). Jag får se om jag åker, beror lite på jobbet och så.

Jag tänkte också försöka mig på rutan som nästa momen kul att göra lite nya grejer.

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

18 augusti 2009 15:44

Ha ha... jag kan se Vilja framför mig i din beskrivning av händelseförloppet. Vilken tur att Peter är en hejare på att ro fort :-). Wilma tyckte nog det var lite väl onödigt att behöva simma ut efter bara en dummie åt gången, smart tjej!

Alltså jag blir så avis när jag läser om hur långt ni redan kommit med 2:e momenten oxå. Igår började vi i en lydnadsträningsgrupp, kanske kanske kan vi få lite ny energi, men jag har ju varken en Wilma, Vilja eller Pebbels, jag har en Wallander som inte tycker Apellplanen är det roligaste roligaste. Men skam den som ger sig!

Kramizar

http://wallander.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards